Android için nasıl uygulama geliştirilir?

Android için nasıl uygulama geliştirilir?

Günümüzde en çok tercih edilen telefonlardan biri olan Android cihazlar kullanıcıların beğenisi kazanmış durumda. Gerek kullanım açısından sağladığı kolaylık gerek de kök dizini (root) erişimi destekleriyle en çok kullanılan telefonlardan biri haline gelmiş.
Android yazılımı Google tarafından geliştirilen Linux tabanlı açık kaynak kodlu mobil bir işletim sistemidir. Cep telefonları ve tabletlerde kullanılan dev işletim sistemi, desteklediği APK uzantısıyla birçok açıdan kullanışlı bir yapıya sahip.

Android için nasıl uygulama geliştirilir?

Android cihaz kullanıcılarını telefonlarına ya da tabletlerine uygulama indirmek istediklerinde genellikle Google Play Store seçeneğini tercih ediyor. Bunun bir diğer tercihi de internet üzerinden APK dosya indirmektir. Android uygulama geliştiricileri, geliştirdikleri uygulamaları Play Store'a yükler ve kullanıcıların beğenisine sunar. Bazı uygulamalarda internette APK dosyası olarak yayınlanır.
Android cihazlara uygulama geliştirmek için iki farklı yol vardır. Bunlar native (Java) ve hybrid (HTML5, Javascript, CSS) olmak üzere ikiye ayrılır.
Öncelikle native olarak bir uygulama geliştirmek istiyorsanız Java dilini iyice bilmeniz gerekmektedir. Bu dili bilmeden Android için native uygulama geliştirilemez. Yazılım konusunda herhangi bir tecrübeye sahip değilseniz bu yoldaki ilk adımınız Android için uygulama geliştirmek olmamalı. İyi bir android yazılımcısı olmak istiyorsanız önce Java diline hakim olmanız gerekir.

Java dili nasıl öğrenilir?

Android cihazlara uygulama geliştirmek için önemli olan Java dilini öğrenmek istiyorsunuz ve nereden öğreneceğinizi bilmiyorsunuz. Bunun için Google'da ufak bir araştırma yaparak Java dili için eğitim veren birçok kaynağa ulaşabilirsiniz. Java hakkında yeterli bilgi sahibi olduğunuzda Android için native uygulamalar geliştirebilirsiniz.

Java öğrendikten sonra ne yapmalıyım?

Java diline yeterince hakim olduktan sonra yapmamız gereken bir diğer adım Android Studio ve SDK uygulamalarına sahip olmak. Belli başlı componentların XML ile kullanımı öğrendikten sonra javayı arayüze entegre edip Android uygulamalar geliştirebiliriz.
Android için uygulama geliştirmeye başlarken ufak projelerle başlayın. Başlangıçta yaptığınız projelerle gerekli olan bütün bilgileri iyice kavramaya ve öğrenmeye çalışın. Daha sonra zamanla ne kadar geliştiğinizi anlayacak ve daha büyük projelere imza atabileceksiniz. 

Sıfırdan ileri seviye Java ile Native uygulama geliştirmek için Java ile Android Uygulama Geliştirme Eğitimimizi inceleyebilirsiniz.

Bize Ulaşın

Alanında uzman sektör deneyimli eğitmenlerle

kurumlara ve şirketlere özel sunduğumuz

eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi alın.

İletişime Geçin