Bilgisayar Mühendisi ile Yazılım Mühendisi Arasındaki Farklar

Bilgisayar Mühendisi ile Yazılım Mühendisi Arasındaki Farklar

En yaygın sorular arasında bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği arasındaki farklarla ilgili oluyor. Şimdi bu kafa karıştıran durumu bir kenara bırakıyoruz ve olan biteni anlamaya çalışıyoruz. Programlar arasında seçim yapmaya çalışırken, ilginizi çeken şeyleri görmek için üniversite ders takvimindeki derslere bakmanız sizin için yararlı olabilir. Derslere ve eğitimlere bakarak hangisinin sizin için biçilmiş kaftan olduğunu anlayabilirsiniz. Zaten eğitim planlarına bakınca iki mühendislik programı arasındaki farkı göreceksinizdir. Burası sizin için iyi bir başlangıç ​​noktası olacaktır. Sadece iki mühendislik programını karşılaştırmaya odaklanacağım. İlk adım olarak iki mühendisliğinden bahsedelim.

Bilgisayar Mühendisliği nedir?

Bilgisayar mühendisliği donanım ve yazılım alanında karşılaşılan algoritmik süreçlerin uygulamalarını içeren bir mühendislik dalıdır. Temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar Mühendisliği daha çok bilgisayar sistemlerinin tasarlanması ve geliştirilmesine ve yazılımın donanımla nasıl etkileşime girdiğine odaklanmaktadır. Yani devreleri, mantık kapılarını, fiziği öğreneceksiniz, aynı zamanda programlama ve Bilgisayar Mühendisliği de çok daha fazla şey yapıyor. Yani bilgisayar mühendisleri yazılımla da ilgileniyor. Peki yazılım mühendisleri ne yapıyor?

Yazılım Mühendisliği nedir?

Yazılım Mühendisliği, yazılımlarla ilgilenen bir bilim dalıdır. Bu bilimin temsilcileri olan yazılım mühendisleri, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda yazılımlar oluşturmak, tasarımını ve yapısını incelemekle uğraşır. Programlama dillerini kullanarak yazılımı ortaya koyarlar. Yazılım Mühendisliği temel olarak bilgisayar bilimini inceler ve mühendislik ile birleştirir. Ana odak noktası yazılım geliştirme ve yazılım sistemlerinin oluşturulması ve sürdürülmesidir.

► İlginizi çekebilir;  Yazılım eğitimleri

Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Arasındaki Farklar

  • Bilgisayar mühendisliği hem yazılım işleriyle, hem donanım işleriyle ilgilenirler. Yazılım mühendisliği genel anlamda yazılım ile ilgilenirler.
  • Yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliğine göre donanıma çok daha az odaklanmıştır, programların olması gerektiği gibi ve güvenli çalışmasını sağlamak için gelişim sürecine daha fazla vurgu yapar.
  • Yazılım mühendisliği uzmanlık ve iş büyümesinde daha avantajlı görünmektedir. Bununla birlikte, bilgisayar mühendisliği, donanım ve yazılım bileşenleri hakkında bilgi edindikleri için daha çeşitli bir eğitim avantajına sahip gibi görünmektedir.
  • Genellikle bir bilgisayar mühendisliği müfredatı, bir grup donanım, fizik ve mühendislik dersi almanız gerektiğinden daha az esnektir. Yazılım mühendisliğinde CS teorisi ve yazılımına daha fazla odaklanabilirsiniz.
  • Bilgisayar mühendisliği daha fazla fizik tabanlı derslere ve donanım / elektronik, sinyaller ve ağlara odaklanma eğilimindedir, ancak yine de programlama yapmak için fırsatlar vardır. Aslında, bilgisayar mühendisliği öğrencileri benzer programlama kavramlarına yönlendiren bir yazılım mühendisliği seçeneği ile yandal yapabilirler.

Programlamada ortak çalışma dönemi işleri yapma yetenekleri vardır. Yani iki farklı programdan mezun olanlar bu iki mühendisin benzer kariyer yollarına sahip olabileceği geniş bir gri alan vardır. Bilgisayar mühendisleri ve yazılım mühendisleri aynı işi yapabilirler.

Bize Ulaşın

Alanında uzman sektör deneyimli eğitmenlerle

kurumlara ve şirketlere özel sunduğumuz

eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi alın.

İletişime Geçin