En iyi 3 HTML Editörü Hangisi?

En iyi 3 HTML Editörü Hangisi?

Programlama yapan herkes kod yazarken hatalar yapar. İster yeni başlamış olsun, ister yıllardır programlama ile uğraşıyor olsun. Sıfır hata ile kod yazmak neredeyse imkansız bir iştir. Programlama dillerinde bazen bir noktalı virgül bile yüzlerce satır uzunluğundaki kodunuzun çalışmamasına neden olabilir. Bu nedenle programlamacılar kod yazarken bazı editörleri kullanmaktadır. Bu editörler kodlarınızda yaptığınız hataları daha çabuk fark etmenizi sağlar. Biz de en iyi 3 HTML editörü hangisi sizler için inceledik.

1. Notepad++

Kuşkusuz en çok kullanılan ve herkesin ismini bildiği Notepad ++ editörü, HTML kodlamak için birebirdir. Windows tabanlı cihazlar için geliştirilen bu editörü Linux bazlı cihazlarda Wine aracılığıyla kullanabilir. Ücretsiz olarak dağıtılan bu yazılımın GitHub üzerinde repository’si bulunur. Buradan üçüncü kişiler geliştirdiği eklentileri Notepad++ editörün üzerinde kullanabilirsiniz.

Notepad++ sade bir yapıya sahiptir ve boyutu da oldukça küçüktür. Bu nedenle hızlı bir editördür. Birçok kodlama dilini desteklemektedir. Windows işletim sistemi ile yüzde 100 uyumludur. İlave yazılımlar ile diğer işletim sistemlerinde de kullanılabilir.

 

2. Sublime Text

Bir başka harika HTML editörü olan Sublime Text, Sydney merkezli bir şirket tarafından geliştirilmiştir. Bu editör freemium kategorisine girer. Freemium, ücretsiz olarak dağıtılan ancak bazı özelliklerin parayla satıldığı uygulamalara verilen isimdir. Sublime Text’in de bütün özelliklerine erişebilmek için lisansını satın almanız gerekmektedir.

Estetik olarak harika bir arayüze sahip olan Sublime, birçok işletim sisteminde çalışabilmektedir. Çoklu düzenleme ve birden çok mönitörde kullanılabilme özelliğine sahiptir. Sublime Text’in bir diğer özelliği de tek tuşla birden çok bölgede değişiklik yapabilmenizi sağlamasıdır.

 

3. Adobe Dreamweaver CC

Her alanda öne çıkan ve farkını ortaya koyan Adobe şirketi tarafından geliştirilen Dreamweaver CC editörü, çok yönlü ve güçlü araçtır. Premium olarak yayınlanan bu editör hem back-end hem de front-end geliştiriciler tarafından tercih edilebilir.

Dreamweawer her programlama dilini destekler. Adobe şirketi tarafından sürekli güncellenmektedir. Kodlarınızı yazarken aynı zamanda önizlemesini görebilmenizi sağlar. Arayüz tasarımı açısından da başarılıdır. Ne de olsa Adobe gibi başarılı bir şirket tarafından geliştirilmiş bir editördür.

Bize Ulaşın

Alanında uzman sektör deneyimli eğitmenlerle

kurumlara ve şirketlere özel sunduğumuz

eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi alın.

İletişime Geçin