Python nedir? Ne işe yarar?

Python nedir? Ne işe yarar?

1991 yılında Guido van Rossum tarafından geliştirmeye başlanan Python; interaktif, nesne odaklı, yorumlanabilir ve öğrenmesi oldukça kolay bir programlama dilidir. Günümüzde ortaya çıkan birçok hizmette önemli yer tutuyor.

Python ne işe yarar?

Python dilini web programlama, mobil programlama, masaüstü programlama gibi aklınıza gelebilecek hemen hemen tüm alanlarda kullanabilirsiniz. Bu kadar çok seçenek sunmasının yanında  Python dili, diğer programlama dillerine nazaran çok daha basit bir söz dizimi vardır. Ancak bu durum sizi yanıltmasın ki Python birçok projenin üstesinden gelebilecek düzeyde bir programlama dilidir.

Python ile neler yapılır?

Python dili sizlere birçok imkan sunar. Örneğin, Python ile yapay zeka üzerine yazılımlar geliştirebilirsiniz. Bunun yanında dil size şifre kırma programları yapma olanağı da sunar. Şifreleme ve şifre çözme uygulamaları oluşturabilirsiniz. Python’ın OpenCv kütüphanesini kullanarak yüz tanıma (Face ID) yazılımları geliştirebilirsiniz. Programlama dilinin yapay zeka algoritmalarından faydalanarak kendi oyunlarınızı yazabilirsiniz. Python ile tarayıcı üzerinde çalışabilecek web yazılımları da geliştirebilirsiniz.

Python dilini neden öğrenmeliyim?

Eski dönemlerde programlama öğrenmek isteyenler karşılarına çıkan diller oldukça karmaşık bir yapıya sahipti. Gün geçtikçe yeni programlama dilleri ortaya çıktı ve yazılım kavramı dünyada çok daha yagın bir hâl aldı. Python dili bunların arasında dikkat çeken bir programlama dili oldu.

Eğer programlama dili öğrenmeye yeni başlıyorsanız tercih edeceğiniz ilk dil Python olabilir. Aynı zamanda bu sektöre yeni atılanlar için öğrenmesi de oldukça kolaydır. Python dili diğer diller gibi karmaşık söz dizimine sahip olmadığı için kolay okunur ve kolay yazılır.

Bir şirketin yazılım departmanında çalışıyorsanız eğer aldığınız maaşı yükseltmek için Python dili bilmeniz gerekir. Çünkü bu dili bilen yazılımcılar sektörde en yüksek maaşa sahip olanlardır. Python ile beraber Swift, C++, Java ve Ruby dilleri de yüksek maaş getirisi olan programlama dilleridir. Ancak bu dillerin Python’a göre öğrenme süresi daha uzun olacağı için Python dilini öğrenmek kısa sürede daha yüksek maaş almanızı sağlar.

Son dönemlerde dünyada yaygınlaşan yapay zeka ve makine öğrenmesi üzerine projeler geliştiren yazılımcılar Python kullanmayı tercih ediyor.

Bize Ulaşın

Alanında uzman sektör deneyimli eğitmenlerle

kurumlara ve şirketlere özel sunduğumuz

eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi alın.

İletişime Geçin