Veri Merkezi Sürdürülebilir Operasyon Yönetimi (Data Center Sustainable Operation)

Veri Merkezi Sürdürülebilir Operasyon Yönetimi (Data Center Sustainable Operation)

Uptime Institute “Tier Standard: Sustainable Operation (Sürdürülebilir Operasyon)” dokümanında açık olarak; “Design -and- Facility (Tasarım ve Tesis)” Sertifikasyonlarının temelini oluşturan “Tier Standard: Topology” standardına uyumlu veri merkezi altyapısının, işletme süreci içinde Tier performansını garanti etmediği belirtilmiştir. Tasarım ve Tesis Onayı, sadece işletme sürecindeki şartları belirlemektedir. Bu şartlarda Tier performansının sürdürülmesi, işletme sürecinin kendisi ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle “Sürdürülebilir Operasyon” veri merkezi işletmesinin görevini başarı ile sürdürmesi için çok önemli konudur.

Uptime Institute tasarım ve tesis sertifikasyonuna sahip olmayan bir veri merkezi, eğer sürdürülebilir operasyon yönetimini oluşturmuş ise sertifikasyona sahip veri merkezlerinden daha yüksek iş sürekliliği ile performans sağlayabilme olanağına sahip olabilir.

Tasarım ve Tesis Standart uyumluluğu kritik fiziksel altyapı performansına odaklanırken, Sürdürülebilir Operasyon Standartı bu altyapı temelinde yönetimden en alt kademeye kadar İşletme Ekibinin çalışma kültürü oluşturması, geliştirmesi ve tesis ömrü boyunca sürdürülmesini hedef olarak alır.

Veri merkezi kritik altyapı yönetiminin; hizmet verdiği iç ya da dış müşterilerine sağladığı değer, bu kurumların Bilgi Teknolojileri bağımlılığına paralel olarak artar. Kurumların sağladıkları ürün ve hizmetlerin kalitesi, bunları sağlarken kullandıkları bilgi teknolojilerinin performans ve kesintisizliğine çok bağlı ise; kritik altyapı işletmesinin sorumluluğu, “kurum bütünsel iş sürekliliğini” doğrudan etkileyen bir sorumluluk seviyesine yükselir. Altyapı işletme ekibinin (10-30 kişi) bir yeni üyesinin hatalı davranışı, tüm kurumun (on binlerce çalışan, milyonlara varan müşteri) verimliliği ve etkinliğini etkileyecek derecede kritik durumdadır.

Veri Merkezi Sürdürülebilir Operasyon Eğitimi ile tüm VM işletme ekibinin işletmelerini sürdürülebilir operasyon seviyesine yükseltmek üzere yol göstermektir. Veri merkezi işletmesi için bütçelenen personel, servis sözleşmeleri, yakıt ve kaynak tüketimleri, sarf malzeme gibi harcamaların geri dönüşünü yüksek iş sürekliliği ve verimli işletme kabiliyeti olarak garanti almanın yolu bu eğitimin ana temasıdır. Kısıtlı bütçeler için önceliklerin belirlenmesinde yardımcı olur.

Veri Merkezi Sürdürülebilir Operasyon Eğitimini incelemek için tıklayın

Bize Ulaşın

Alanında uzman sektör deneyimli eğitmenlerle

kurumlara ve şirketlere özel sunduğumuz

eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi alın.

İletişime Geçin