Yazılım bilmek ne gibi yararlar sağlar?

Yazılım bilmek ne gibi yararlar sağlar?

Yazılım bilmek hemen hemen bütün sektörlerde talep görmeye devam ediyor. Şirketler; internet siteleri, masaüstü yazılımları, güvenlik sistemleri, makine yazılımları gibi birçok alanda yazılımcılara ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle programlama dilleri üzerine bilgisi olan kişiler, bilişim sektöründeki diğer çalışanlara göre çok daha kolay iş buluyor.

Yapılan araştırmalara göre yazılım; veri analistleri, sanatçı ve tasarımlar, IT departmanı çalışanları, mühendisler ve bilim insanları için bilinmesi gereken bir etmen olarak görünüyor. Özellikle finans, imalat ve sağlık alanlarında yazılım bilen personeller yoğun talep görüyor.

Hangi programlama dilini veya dillerini öğrenmeliyim?

İş bulma platformlarındaki ilanlarda işverenlerin isteklerine göre bazı programlama dilleri diğerlerine göre öne çıkıyor. Bu programlama dillerini bilen yazılımcılar diğerlerine göre çok daha rahat iş bulabiliyor ve daha yüksek maaş teklifleriyle karşılaşabiliyorlar. Bu dilleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Python: Genel programlama dili

C++: Özellikle mühendisler için yüksek seviyeli programlama dilidir

C#: Genel programlama dili

.NET: Genel programlama dili

XML: Genel programlama dili

SQL: Veritabanı

Java: Genel programlama dili

Javascript: Web programlama dili

IT departmanı çalışanları, bu dilleri bazılarında uzman seviyeye ulaşmış durumda. Matematiksel hesaplamaya ihtiyaç duyan bilim insanları veya mühendisler Python gibi genel programlama dillerinden birini bilmesi başlangıç seviyesi için yeterlidir.

Özellikle Python dili gerek söz diziminin basit olması gerek kodları okumanın kolay olması, nesne yönelimli gerek de sunduğu olanaklar nedeniyle yeni yazılımcı olmak isteyen birisinin ilk tercih etmesi gereken diller arasında olabilir.

Yazılım nasıl öğrenilir?

Sanıldığının aksine üniversitelerin bilgisayar programcılığı ve mühendislik bölümlerinde en çok kullanılan programlama dillerinin tamamı öğretilmiyor. Bu sebeple bu üniversite bölümlerinde eğitim almış kişiler bile bilişim sektöründeki kariyerinde yükseklere çıkmak için özel bir çaba göstermek zorunda.

Yazılım öğrenmek isteyen biri, internet üzerindeki video kurs platformlarından veya programlama dilleri kitaplarından öğrenebilir. Ayrıca aklına takılan soruları GitHub ve Stackoverflow gibi online platformlardan aktif olarak sorabilirsiniz. Bu sitelerde diğer yazılımcılar ve yeni başlayan yazılımcılarla bilgi paylaşımı yapabilirsiniz. Bu sayede eğitiminizi çok daha etkili bir hale getirebilirsiniz.

Sıfırdan ileri seviye yazılım öğrenmek için hazırlanmış olan ► Yazılım Eğitimleri içeriklerine göz atabilirsiniz.

Bize Ulaşın

Alanında uzman sektör deneyimli eğitmenlerle

kurumlara ve şirketlere özel sunduğumuz

eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi alın.

İletişime Geçin