Java Programlama Nedir?

Java Programlama Nedir?

Java programlama dili, Kanadalı bilgisayar bilimcisi James Gosling tarafından 1996 yılında geliştirilmiştir. Java, her alandan ağ uygulamalarının temelini oluşturur. Mobil uygulamalar, oyunlar, web tabanlı yazılımlar, kurumsal yazılım için dünyada standart olarak kullanılan dildir. Dünya üzerinde 9 milyonu aşan Java geliştiricisi bulunmaktadır. Geliştiricilerin Java programlama dilini tercih etmesinin sebebi bu dilin kendine özel birçok avantajı vardır.

Java’nın özellikleri neler?

Java dili, geliştiriciler açısından tercih edilen bir dildir. Tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri basit ve kolay öğrenilebilir olmasıdır. Yeni başlayan yazılımcılar bu nedenle Java dili ile başlangıç yapabilirler. Okunaklı bir dildir. Dikkat çekici özelliklere sahiptir. Java, güvenilir bir programlama dilidir. Diğer sistemlere zarar vermemesi, internet uygulamalarına karşı sağladığı koruma, erişim güvenliği, kredi kartı ve diğer kişisel bilgileri koruma gibi güvenlik önlemleri vardır.

Taşınabilir bir özelliğe sahip olan Java programlama dili bu sayede farklı ortamlarda çalıştırabiliyor. Farklı işletim sistemlerinde sorunsuz olarak kullanılabiliyor. C++ dilinin nesne yönelimli özelliklerin faydalanmaktadır. Java dili donanımdan bağımsız bir şekilde kurulur ve çalışması için herhangi bir işletim sistemine ya da bir makineye bağlı olmasına gerek duymaz.

Java dili nasıl kurulur?

Java programlama dilini kendi internet sitesi üzerinden doğrudan indirebilirsiniz. Java programlama dili için herhangi bir ücret ödeme söz konusu değildir. İnternet sitesi üzerinden gerekli programları indirerek dile ulaşabilirsiniz. İndirdiğiniz uygulama, Java’nın en güncel sürümü olacaktır.

Java’yı bilgisayarınıza indirdiğinizde Java Runtime Environment adlı yazılım yüklenmektedir. İndirilen dosyalarda Java Virtual Machine, Java platformu çekirdek sınıfları ve destekleyici kitaplıklar olacaktır. Bu kitaplıklar yazılımı çalıştırmanız gerekli bölümleri kapsar.

Java ile Android Programlama

Android işletim sistemi mobil cihazlar en çok kullanılan işletim sistemidir. Android programlama da Java dili ile yapılabilir. Ancak sadece Java programlama bilmek yeterli olmayabilir. Bunun yanında temel seviyede PHP ve Objective-C dilleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Android uygulamaların geliştirilmesinde Java programlama dili önemli bir rol oynar. Programlama dilinin avantajları ve temel özellikleri nedeniyle Android ile büyük bir uyum sağlar.

Java programlama dilini öğrenmek istiyor fakat nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız ► Temel Java Programlama Eğitimi içeriğini inceleyebilirsiniz.

Bize Ulaşın

Alanında uzman sektör deneyimli eğitmenlerle

kurumlara ve şirketlere özel sunduğumuz

eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi alın.

İletişime Geçin